Nyheter & Media.

Vi för en aktiv debatt där vi förtydligar och stärker personuppgiftsombudets roll i bolag och organisationer samt diskuterar olika sakfrågor inom dataskyddet.

Är du intresserad av ett samarbete med oss, är du välkommen att kontakta info@dpforum.se.

 

2014-11-11

Är du den vi söker?

I samarbete med Forum för Dataskydd söker Datainspektionen dig som är personuppgiftsombud för en målgruppsanalys. Vi söker både erfarna och nybörjare. Intervjun kommer att ske antingen genom ett telefonsamtal eller ett kortare möte.

Är du den vi söker? Maila till info(at)dpforum.se för mer information och anmälan, senast fredag 14 november.


 

2013-11-01

Lyssna på Forum för Dataskydd i P1.

Forum för Dataskydds Caroline Olstedt Carlström medverkar i Studio Ett fredag 1 november, där ämnet är NSA avlyssnar eller kartlägger mobil- och datatrafik i EU. Studio Ett är ett direktsänt aktuellt magasin i P1, intervjun startar 7.30 minuter in (1 nov).

Lyssna här.

2013-11-21

Forum för Dataskydd på Nordic Translation Forum.

Forum för Dataskydd medverkar på Nordic Translation Forum 21 november på Wenner-Gren Center. Caroline Olstedt Carlström förklarar hur vi skyddar känslig information i en värld full av utmaningar och modellerar om det till en konkurrenskraftig fördel.

Detaljerad agenda finner du här.

 2013-11-19

Forum för Dataskydd på Institutet för rättsinformatik på Stockholms universitet (IRI).

Forum för Dataskydd medverkar på IRIs konferens om persondataskydd 19 november i Aula Magna. Caroline Olstedt Carlström delar med sig av sin gedigna erfarenhet av dataskyddsfrågor i praktiken inom näringslivet.

Anmälan till helene.fotiadis.forssjo@juridicum.su.se senast 12 november.

2013-10-03

Forum för Dataskydd på Datainspektionens nätverksdag.

Forum för Dataskydd medverkar på Datainspektionens nätverksdag för personuppgiftsombud torsdag den 3 oktober.  

Mer om nätverksdagen finner du här.

2013-05-29

Forum för Dataskydd på Tietos Bankdag 2013. 

Forum för Dataskydds ordförande Caroline Olstedt Carlström medverkar i en paneldiskussion på Tietos Bankdag 29 maj 2013. Tillsammans med Christina Sandman Ullrich, Senior compliance advisor, Compliance Forum, diskuterar Caroline säkerhet och risker när tjänster och processer ändras i en allt snabbare takt. 

Mer om Bankdagen 2013 och agenda finner du här.

 2013-04-09

Vi växer och flyttar till eget. 

Forum för Dataskydd befinner sig i en expansiv fas och har endast de senaste månaderna ökat markant i medlemsantal!

Detta bekräftar vår uppfattning om personuppgiftsombudets allt mer krävande roll och därmed behov av ett professionellt nätverk. Ett sammankallande och oberoende nätverk som förser Sveriges DPOs med kompetens, workshops och seminarier.

Forum för Dataskydd breder ut sina vingar och går från ett nätverk under Dataföreningen till ett eget suveränt forum. Vi kommer att fördjupa våra seminarier ytterligare och det skall anordnas nätverksträffar på fler orter. Nu ska vi bli ännu mer tillgängliga och vi vill träffa er alla och höra era funderingar.
Framförallt vill vi att Ni, Sveriges DPOs, ska få möjlighet att träffa varandra, bredda ert nätverk samt utbyta erfarenheter och kompetens.
 


 2013-03-07/Computer Sweden

Datainspektionens roll behöver förtydligas.

Caroline Olstedt Carlström, Ordförande i Forum för Dataskydd, belyser vikten av integritetsskydd i samband med den ökande mängd lagring av information i molnet.

Läs hela artikeln här.

 2013-01-28/Dagens juridik

Vi börjar bli blasé inför dataskyddet.

Caroline Olstedt Carlström, Ordförande Forum för Dataskydd, och Ingela D Hellström, ledamot Forum för Dataskydd, trycker på vikten att tänka mer strategiskt, mer långsiktigt och, framför allt, att bygga in integriteten i grundvalarna för varje organisation.

Det är både en utbildningsfråga och en kostnadsfråga. Tidiga investeringar för en integritetssäker miljö lönar sig i längden, integritetsskyddet är viktigt för den egna verksamhetens anseende och varumärke.

Läs hela artikeln här.