Seminarium den 22 mars i Göteborg – Nordisk utblick

Idag kan vi se att dataskyddsfrågor hanteras väldigt olika inom EU/EES till följd utav att det tidigare direktivet implementerats väldigt olika i medlemsländerna. Med införandet utav Dataskyddsförordningen (GDPR) är nu förväntningarna stora på en enhetlig tillämpning som ska gynna företagandet och samarbetet mellan länderna. Men hur ser det egentligen ut i våra grannländer, hur arbetar de med införandet utav förordningen och vad fokuserar de på? Under kvällen kommer vi att få höra Vibeke Henriques Johansson och Emese Bogya berätta senaste nytt ifrån Danmark och Norge, följt utav diskussion och nätverkande.

Vibeke Henriques Johansson, Advokat på Forsikring & Pension (Danska Försäkringsförbundet) kommer att berätta om hur Danmark hanterar Dataskyddsförordningen och hur långt man har kommit. Hon kommer också att prata om försäkringsbranschen och vilka ämnen som prioriteras där och hur dessa hanteras både  nationellt och i Insurance Europe (t.ex  kring dataportabilitet, profilering etc.).   

Emese Bogya, Data Protection Consultant på Transcendent Group Norge kommer att berätta om hur Norge hanterar Dataskyddsförordningen, vad Datatilsynet arbetar med för frågor och hur de ser på förordningen. Emese kommer också att berätta om vilka utmaningar man har i Norge, illustrerat med erfarenheter ifrån hennes arbete med att hjälpa norska bolag implementera regelverket.

  

Vi bjuder på kaffe, te och smörgåsar.

     

Plats: Transcendent Group Väst, Trädgårdsgatan 3, 411 08 Göteborg

Datum: Onsdagen den 22 mars 2017

Registrering och fika: 16:30

Seminarium: Programstart kl. 17:00 avslutas ca kl. 19:30

Seminarieavgift: 

Medlem Forum för Dataskydd: Utan kostnad

Icke medlem: 300 kr (exklusive moms)

Anmäl dig senast fredagen den 17 mars 2017 under fliken  "Anmälan till kurs/seminarium" i menyn till vänster.

 

Välkommen!